Schooltv

Laatste loodjes voor examenleerlingen Stad & Esch

De allerlaatste examens van dit schooljaar worden op Stad & Esch gemaakt door de examenleerlingen vmbo-basis en vmbo-kader. Zij hebben van dinsdag 30 mei tot en met vrijdag 2 juni namelijk hun flexibele, digitale centraal examens voor de algemene vakken.

Geen sporthal vol leerlingen en pen en papier, maar kleine groepjes in normale lokalen die vanachter een laptop hun examens maken. Het flexibel, digitaal centraal examen biedt leerlingen op deze manier de mogelijkheid om op een eigentijdse manier hun kennis en vaardigheden te tonen. Door gebruik te maken van digitale middelen kunnen de leerlingen interactieve vragen verwachten, waarbij ze bijvoorbeeld afbeeldingen, video’s en animaties kunnen raadplegen om de vragen te beantwoorden.

Dit type examen stimuleert daarnaast de digitale vaardigheden van de leerlingen, die steeds belangrijker zijn geworden in onze moderne samenleving en past bij de missie van Stad & Esch: ‘leerlingen voorbereiden op de uitdagingen van de 21ste eeuw.’

Na vrijdag zit het erop en kunnen alle examenleerlingen van Stad & Esch achteroverleunen. Om op woensdag 14 juni te horen of zij geslaagd zijn!

Tekst/foto Stad en Esch