Evenementen

Jongeren schudden Shakespeare op Shakefestival

Het Pinksterweekend begint in Diever dit jaar met een vernieuwd festival. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 juni brengen jonge theatermakers Shakespeare het dorp in met het Shakefestival. Het festival staat voor twee avonden gezelligheid met theater en muziek op verschillende locaties in Diever. Op zaterdag aangevuld met lekker eten en drinken rond het festivalhart bij de Tourist Info.

Het Shakefestival bestaat uit ShakeLabs: kleinschalige theatervoorstellingen op verschillende plekken in Diever. Jongeren van noordelijke culturele instellingen schudden stukken van Shakespeare op, gooien ze door en knippen ze op tot korte voorstellingen van een half uur. Op het programma staan Garage TDI Jeugdtheater met Richard de Derde, Jeugdtheater Diever met MacBeth, Roestvrij theater met De Feeks en Shakespearience.

Locaties in het dorp
Met het festival wil de organisatie Shakespeare dichter bij de inwoners van Diever brengen. Figuurlijk én letterlijk: het festival vindt plaats op verschillende locaties in het dorp. Zo vind je het ShakeLab van Garage TDI Jeugdtheater bij de Tourist Info en speelt Jeugdtheater Diever in een particuliere tuin in de Peperstraat. Roestvrij theater kun je zien spelen achter de garage van Garage Brouwer aan de Hoofdstraat en bij het JT Seinenhof is het ShakeLab van Shakespearience.

Programma
Op vrijdag 3 juni start het festival om 18.30 uur. Tussen 19.00 tot 22.00 starten ieder half uur twee ShakeLabs. Op zaterdag 4 juni start het festival om 17.00 met gezelligheid, eten en drinken op het ShakePlein bij de Tourist Info voor je vanaf 19.00 uur naar de verschillende ShakeLabs kunt lopen. Je koopt kaartjes per voorstelling en bepaalt zelf wanneer je welk ShakeLab gaat bekijken. Tussendoor of na afloop kom je weer samen op het ShakePlein waar je gezellig met elkaar kunt bijkletsen onder het genot van een hapje, drankje en muziek.

Tickets
Je kunt tickets voor de verschillende ShakeLabs kopen via www.shakefestival.nl, of tijdens het festival bij de Tourist Info. Er is een beperkt aantal tickets per voorstelling beschikbaar.

Marius Visser