Nieuws

Jonge mensen met dementie kookten voor familieleden in Restaurant De Otterskooi

Voor één avond transformeerde Restaurant De Otterskooi in Dwarsgracht naar ‘Restaurant Misverstand’. Een groep jonge mensen met dementie, afkomstig uit verpleeghuis De Schiphorst in Meppel, nam de keuken over om een speciaal diner te bereiden voor hun partners en kinderen. Dit evenement, dat nu voor het tweede jaar op rij plaatsvond, werd mogelijk gemaakt door de gastvrijheid van Restaurant De Otterskooi. Het restaurant stelde belangeloos de keuken en het restaurant ter beschikking voor deze bijzondere groep.

In de middaguren waren cliënten en begeleiders druk in de weer met de voorbereidingen van het diner en het dekken van de tafels. Tegen 17:00 uur arriveerden de verwachtingsvolle familieleden, die vervolgens genoten van een voortreffelijk diner.

Een inspirerend initiatief: Restaurant Misverstand
Het concept van ‘Restaurant Misverstand’ ontstond vorig jaar tijdens een koffiepauze op de afdeling Oosterboer van De Schiphorst. Het illustreert hoe jonge mensen met dementie nog steeds een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. Verzorgende Susanne van Olphen licht toe: “De inspiratie kwam van het televisieprogramma ‘Restaurant Misverstand’, en een daaropvolgend gesprek met collega Petra Stam en bewoners Fokke Vos en Johan Stik.

Dementie heeft vaak een grote impact op de cliënt, maar ook partners en kinderen worden diep geraakt. Dit initiatief bood onze cliënten de mogelijkheid om hun naasten eens in het zonnetje te zetten.”

Cheryl Groen bron Marketing en Communicatie Noorderboog/ foto Nico Stam