Nieuws

Inloopbijeenkomsten invulling stadsbus

Vanaf 1 januari 2022 krijgt de stadsbus van Meppel een andere invulling. ‘De Mug’, zoals de bus vanaf dat moment gaat heten, rijdt minder vaste routes en wordt flexibeler ingezet. Ook zijn andere vormen van vervoer beschikbaar om reizigers naar hun bestemming te brengen. Op woensdag 17 en 24 november houdt de gemeente van 10.00 tot 12.00 uur twee inloopbijeenkomsten in Wijkcentrum De Poele om reizigers hierover persoonlijk te informeren.

Eén van de alternatieven voor de stadsbus is ‘De Mug’. Deze (taxi)bus rijdt langs de meest gebruikte haltes en tijdstippen in de Oosterboer en Haveltermade, maar wordt de rest van de dag flexibel ingezet. Daarnaast is in overleg het OV-bureau de route van buslijn 28 aangepast. De bus gaat een extra lus rijden in de Koedijkslanden: Station – Rembrandtlaan – Europalaan – Industrieweg – Zuiderlaan – Station om daarna door te rijden naar Dwingeloo. Derde alternatief is de hubtaxi voor inwoners die geen bushalte in de buurt hebben of reizen in de avond of in het weekend.

Het aanbod voor het leerlingenvervoer en Wmo-vervoer wordt in de loop van 2022 eveneens opnieuw ingericht. Uitgangspunt is net als bij de stadsbus om het vervoersaanbod beter aan te laten sluiten bij de reisbewegingen van inwoners én de zelfredzaamheid in het reizen te vergroten. Gebruikers van deze vervoersvormen worden hierover nog geïnformeerd.

Foto Gemeente Meppel: Buslijn 28 rijdt vanaf 13 december langs een aantal haltes in Koedijkslanden als alternatief van de stadsbus.