Gratis zelftesten voor armen in Meppel

‘Blij met tegemoetkoming’.
Inwoners van Meppel met een lager inkomen kunnen vanaf vandaag gratis zelftesten ophalen. Meppel neemt hiermee een voorschot op landelijk beleid.

Vanaf januari stelt het ministerie van ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gratis mondkapjes en zelftesten beschikbaar. De verwachting is dat elke gemeente deze dan gratis kan uitdelen in het kader van het armoedebeleid. Op verzoek van de lokale SP-fractie loopt Meppel hierop vooruit. De gemeente heeft zelftesten gekocht die vanaf vandaag afgehaald kunnen worden.

Wethouder blij met tegemoetkoming
Dat kan bij de receptie in het stadhuis of bij activeringscentrum De MensA aan de Witte de Withstraat 2a. Er wordt niet gevraagd om inkomensgegevens of andere documentatie. Bij het afhalen dient men wel klachtenvrij te zijn en er moet een afspraak gemaakt worden.

De Rijksoverheid adviseert een zelftest te doen bij (milde) klachten of wanneer iemand bezoek ontvangt of naar het werk gaat. De kosten voor een test variëren tussen de 2 en 10 euro. “Bedragen die niet iedereen zich kan veroorloven”, zegt wethouder Henk ten Hulscher. “Zeker niet als je weet dat zich regelmatig situaties voordoen waarin het verstandig is om je te laten testen. Ik ben blij dat we inwoners met weinig inkomen hierin tegemoet kunnen komen.”

Foto Shutterstock