Regio

Eerste Werelderfgoedspeldjes uitgereikt

Maandag ontvingen de leden van de Vrijwilligersraad van het Nationaal Gevangenismuseum in Veenhuizen de eerste speciale Werelderfgoedspeldjes uit handen van gedeputeerde Nelleke Vedelaar. Zij ontvingen deze in het kader van 50 jaar Werelderfgoedverdrag. De speldjes zijn een initiatief van Stichting Werelderfgoed Nederland. De speldjes worden uitgereikt aan de meer dan 350 vrijwilligers die actief zijn in het Nederlandse deel van het Werelderfgoed Koloniën van Weldadigheid; Frederiksoord-Wilhelminaoord en Veenhuizen.

De speldjes worden op een later moment ook uitgedeeld aan vrijwilligers van Museum De Proefkolonie, Maatschappij van Weldadigheid, Nieuwe Rentmeester Veenhuizen, Huis van Weldadigheid, TIP Veenhuizen/Veenhuizen Boeit, TIP Noordwolde, Tuinbouwschool Frederiksoord, Fruithof Frederiksoord, Begraafplaats ‘Vierde gesticht’ Veenhuizen, Staatsbosbeheer Veenhuizen en Natuurmonumenten Veenhuizen. De vrijwilligers ontvangen het speldje van de provincie Drenthe om ze te bedanken voor hun inzet voor het beschermen en behouden van het Werelderfgoed.

Lees meer over 50 jaar Werelderfgoedverdrag op www.werelderfgoed.nl/nl/nieuws/50-jaar-unesco-werelderfgoedverdrag en op www.kolonienvanweldadigheid.eu