Sport

Column van Jos: Sportief Theater

Jos kijkt terug op het Sportgala: Op maandag 14 maart mocht het Sportgala van de Gemeente Meppel weer plaatsvinden. Omdat door corona veel competities en wedstrijden stil lagen, waren er dit jaar geen genomineerden waar het publiek op kon stemmen, maar werden de winnaars door de jury direct gekozen.

Het werd een feestelijke avond, in een volle zaal. Mooie verhalen van Jorien ter Mors, eregast op het gala. Zij is onlangs gestopt met topsport en vertelde over het leven na de topsport. Ton Henzen, die het Sportgala al 35 jaar organiseert, werd tot zijn eigen verrassing en geheel terecht in het zonnetje gezet. Al 35 jaar een belangrijke kracht achter het gala. Hulde!

De jongeren van Team Bastov/Weerbaar Meppel, onder leiding van Mustapha el Barbari, brachten een mooie show op de planken van de Meppeler schouwburg.

De band Oxygen, met Daphne van Ditshuizen, finaliste in 2020 in The Voice, gaf tussendoor hun eerste officiële optreden. Een band die in corona tijd is opgezet, mocht eindelijk spelen. En wat uw columnist betreft doen ze dat nog veel vaker.

Het was een mooie avond, met boeiende verhalen, prachtige winnaars en leuke optredens tussendoor. Het is geweldig dat dit allemaal weer mag. Dat de zaal van de schouwburg weer vol zit, dat de planken van het toneel weer bespeeld mogen worden. Dat onze sporters, vrijwilligers en verenigingen uit Meppel weer geëerd mogen worden. Het is belangrijk om dit te doen. Gelukkig doet de Gemeente Meppel dat al 35 jaar.

Ten tijde van het schrijven van deze column, zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad bezig. Laten we hopen dat de nieuwe gekozen raad ook aandacht besteed aan de sport. In alle facetten. Sporters, sportaccommodaties, verenigingen, sportscholen. Sporten is belangrijk en gezond. Juist nu, na een pandemie van twee jaar. Zorg dat de verenigingen, sporters, en de sportlocaties, de aandacht krijgen die ze verdienen.

Zodat er in de gemeente Meppel een gezond en veilig (top)sportklimaat ontstaat. Dat zou fantastisch zijn. We willen toch juist nu dat iedereen gezond blijft? Heb dan ook aandacht voor de sport de komende 4 jaar!

En de afterparty? Laat ik het zo zeggen, het bleef, compleet met een polonaise, nog lang onrustig in Ogterop…

Foto Leo de Harder