Evenementen

Column van Jos: Meppel zoals Meppel bedoeld is.

Wat een prachtig weekend was het. Na de laatste editie in 2019, en twee jaar stilte door corona, was het eindelijk weer mogelijk om het grachtenfestival te houden. Meppel was aan een feestje toe, en wat was het mooi. Het mooiste weer van de wereld, supergezellig, veel mooie schepen, leuke activiteiten, lekker druk. Goeie sfeer, geen problemen.

Het spannende bungeeroeien, de grachtenconcerten op de kade, de gezelligheid langs de grachten, in de binnenstad. Meppel op z’n best! Het hele weekend was ik zelf in de stad, bij veel activiteiten aanwezig tot in de kleine uurtjes. Genoten van het feit dat dit eindelijk weer mag. Zonder beperkingen genieten van een ontzettend gezellig en warm weekend.

Veel bekenden, mensen terug gezien die ik lang niet gezien had, prachtig weer, geen gezeur. Het was een zeer geslaagde editie van het grachtenfestival. Een groot compliment aan de organisatie en alle vrijwilligers. Zonder jullie is dit niet mogelijk. We hebben weer laten zien waar we in Meppel goed in zijn. Een feestje vieren en genieten, zonder gedoe. Ik ben trots!

In augustus staat Donderdag Meppeldag weer voor de deur. Wat flink is veranderd ten opzichte van hoe het was. 4 Meppeldagen. De optocht aan het begin, met als doel om de 4 thema’s van dit jaar te presenteren aan het publiek. Het Pleinenfestival gaat door, maar begint eerder. Van 16.00-21.00 is er gewoon livemuziek op de diverse podia in de binnenstad.

Natuurlijk is het even wennen en anders dan we gewend waren. De organisatie heeft er alles aan gedaan. Maar laten we met elkaar ook blij zijn dat het überhaupt weer mogelijk is om de Meppeldagen te houden. Na zo’n lange stilte. We hebben op het grachtenfestival laten zien dat we het vieren van een feestje en het genieten van onze stad nog niet verleerd zijn.

Hou dat vast richting de Meppeldagen. Laat zien dat we dit goed en gezellig en veilig kunnen doen. Dan wordt het wellicht net zo gezellig als tijdens het grachtenfestival. Met hopelijk hetzelfde mooie weer.

We hebben Meppel weer gezien zoals we dat het liefste doen. Bruisend, ontzettend gezellig. Meppel op z’n best!
Fijne zomer!

Foto Quido van Hien