Nieuws

ChristenUnie hield succesvol vrijwilligersgala

Dinsdagavond hield de ChristenUnie voor de vierde keer het vrijwilligersgala. In Ogterop boeiden de vrijwilligers elkaar met hun verhalen en werden ze door de fractie van de ChristenUnie in het zonnetje gezet.

In zijn openingswoord meldde Gert Stam dat vorig jaar het vrijwilligersgala niet kon worden gehouden vanwege Corona, maar dat de fractie toen bij twee supervrijwilligers aan de deur zijn geweest met een bos bloemen een cadeautje.

Tijdens de interviews kwamen verschillende vrijwilligers aan het woord. Nico Sieffers en Elsbeth van der Horst van de Stichting Joods Erfgoed kwamen aan het woord om te vertellen over hun zorg voor de Joodse begraafplaats om daarmee de herinnering aan de Joodse geschiedenis levend te houden.

Het Repaircafé had er aan het eind van avond een nieuwe vrijwilliger bij. Willemijn van Schilfgaarde vertelde op welke manier het Repaircafé bijdraagt aan een duurzamere wereld.

Sebastiaan van Andel, ondernemer in de Hoofdstraat, zet zich in voor een weeshuis in Gambia en organiseert een ontbijt voor mensen die het niet zo breed hebben.

In de tweede ronde kwam mevrouw Madzy Maderbaks aan het woord. Zij oogstte veel respect toen ze vertelde over haar leven en hoe ze zich altijd heeft ingespannen om iets voor haar omgeving en voor Meppel te betekenen.

Jan en Joke Koeling zijn vrijwilliger bij de Vrij Evangelische Gemeente in de Julianastraat en verrichten daar diverse zichtbare en minder zichtbare werkzaamheden. Ook vertelden ze hoe ze zorgen voor mensen in hun woonomgeving die zichzelf niet kunnen redden.

Tot slot vertelden twee van de ruim 40 vrijwilligers van de Voedselbank, Tjikke van Urk en Idske Kreeft, wat er allemaal gedaan wordt om ruim 100 mensen in Meppel te voorzien van een extra voedselpakket.

De avond werd afgesloten met een kort woord van de fractievoorzitter van de ChristenUnie, Ina Booij, die aangaf dat al het werk van de vrijwilligers aansluit bij het belang van de ChristenUnie hecht aan een waardevolle samenleving. Ze bedankte de vrijwilligers met een bos bloemen en een cadeautje.

Foto’s Kylian Mol