Nieuws

‘Big Mac-ruzie’ Meppel ontspoort in bewuste aanrijding

Bij een ruzie tussen klanten van de McDonald’s in Meppel liepen de emoties zo hoog op dat het uitmondde in een bewuste aanrijding. Er is geen aangifte gedaan. De politie doet onderzoek naar het incident.

Op beelden is een ruzie tussen vier personen te zien in de drive-through van het fastfoodrestaurant. Meerdere keren wordt verwijtende taal naar elkaar geschreeuwd, tot een man in een rode jas voor een extreme oplossing kiest. Hij stapt in zijn auto, rijdt eerst achteruit en geeft vervolgens vol gas. Daarbij ramt hij de andere auto.

Woordenwisseling
Het incident gebeurde afgelopen zaterdagavond rond elf uur. Volgens een medewerker stonden twee mannen te wachten op hun bestelling naast een man en een vrouw. Na een woordenwisseling verandert de sfeer. Er ontstaat een vechtpartij waarbij iemand tot bloedens toe wordt geslagen.
De betrokkenen zijn daarna snel vertrokken zonder zich bij het restaurant te melden. Ook op camerabeelden zijn ze nog niet herkend. Daardoor is onbekend wie het zijn.

Medewerkers van het restaurant hebben het voorval niet bewust meegemaakt en hoorden het achteraf van andere klanten. Zij hebben de drive-through schoongemaakt en het bloed opgeruimd.

Medewerkers gehoord
De politie laat weten het incident alleen te kennen van de videobeelden die zich momenteel verspreiden op internet. Om meer te weten te komen is een onderzoek opgestart. Op korte termijn worden medewerkers van het restaurant gehoord. De politie roept getuigen en betrokkenen op om zich te melden of aangifte te doen.

Tekst RTV Meppel / foto Facebook