Regio

Bewustwording en assertiviteit voor vrouwen

Ook weleens ontevreden, nadat je ja hebt gezegd op een vraag, terwijl je eigenlijk nee had willen zeggen?

Stichting Welzijn Staphorst en de Kern maatschappelijk werk starten in Staphorst in maart met een groep voor vrouwen die willen werken aan hun assertiviteit, maar ook naar hun eigen levensgeschiedenis willen kijken. We praten over hoe het komt dat we ons zo snel schuldig voelen, aan de wensen van anderen willen voldoen, ons overal verantwoordelijk voor voelen en hierdoor onze eigen wensen uit het oog verliezen.

Voor wie:
De groep is voor vrouwen tussen de 25 en 65 jaar die hun leefsituatie positief willen beïnvloeden.

Thema’s
Elke bijeenkomst staat een thema centraal. Naast informatie kunnen ervaringen en meningen worden uitgewisseld en kan er in kleine groepjes worden gewerkt en geoefend d.m.v. rollenspel.
Thema’s die aan de orde komen zijn o.a.: nee leren zeggen, omgaan met kritiek en boosheid, grenzen aangeven, eigen wensen leren kennen en benoemen.

Praktische informatie:
Het gaat om 7 bijeenkomsten van 2 uur. De bijeenkomsten zijn op dinsdagavond. Voorafgaand aan deelname wordt er met iedere deelnemer een intakegesprek gevoerd. In dit gesprek kijken begeleiders van de groep samen met jou of deelname je verder kan helpen.

Welke resultaten kunt u verwachten?
Deelnemers geven aan dat ze dichter bij hun gevoel zijn gekomen en positiever denken. Ze hebben meer zelfvertrouwen gekregen. Ze kunnen beter reageren op situaties die ze meemaken.

Meer informatie:
Is jouw belangstelling gewekt of wil je meer weten? Je kunt contact opnemen met Nanda Knol van Stichting Welzijn Staphorst (n.knol@sws-staphorst.nl 06-49399366) of Esther Flipsen van maatschappelijk werk de Kern ( e.flipsen@stdekern.nl 038-4569700).

Foto Pexels (SWS)