Ondernemend

Zorgpremie vermoedelijk tientallen euro’s hoger in 2024

Commerciële partnerbijdrage

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe zorgverzekering voor 2024, dan kan het zijn dat het je duur komt te staan. Het maakt niet uit welke verzekering je kiest, elke basisverzekering kan namelijk erg duur worden in het komende jaar. Dit heeft te maken met dat de lonen omhoog gaan in Nederland, daardoor wordt de zorgpremie ook aanzienlijk verhoogd. Daarnaast wordt tegenwoordig alles duurder, denk aan medicijnen en producten. Daarom worden de premies in het nieuwe jaar ook verhoogd. Hieronder lees je precies hoe je toch kunt besparen op je zorgverzekering in het nieuwe jaar.

Vergelijken van zorgverzekeringen
Allereerst is het belangrijk dat je zorgverzekeringen met elkaar gaat vergelijken. Op die manier kun je toch de goedkoopste premie voor je vinden. De goedkoopste zorgverzekering komt euro’s duurder uit per maand dan dat je voorheen gewend was. Toch is het dan niet de bedoeling om de hoop op te geven om toch de goedkoopste premie te vinden. Zo is het belangrijk dat je alsnog een zorgverzekering kiest die naadloos bij je aansluit en daarbij ook de passende premie voor gaat betalen. Op die manier blijf je goed verzekerd en hoef je je geen zorgen te maken dat je geen goede zorgverzekering hebt in het nieuwe jaar.

Kies voor een restitutiepolis
Daarnaast is het ook goed om te kiezen voor een restitutiepolis. In een zorgverzekering kan het namelijk zijn dat sommige zorgverleners niet in het pakket van je zorgverzekering zitten. Als je daar geen gedoe mee wilt hebben, dan kun je gemakkelijk gebruik gaan maken van een restitutiepolis. Met deze polis heb je zonder extra bijdrage een vrije keuze. Dit wil zeggen dat jij mag kiezen naar welke dokter je wilt gaan, welke fysio jij wilt bezoeken en naar welk ziekenhuis je wilt gaan. Het is wel verstandig dat je de goedkoopste restitutiepolis kiest, om toch wat centen te kunnen besparen. Ga dus goed zoeken naar een goedkope restitutiepolis en kom erachter welke verzekering het beste bij jou past.

Hoe kun je toch besparen op je zorgverzekering?
Wanneer het toch echt een stukje lastiger wordt om een zorgverzekering te kunnen betalen, dan is het goed om toch te proberen wat te besparen op je zorgverzekering. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen risico wat hoger leggen, zodat de premie per maand laag blijft. Daarnaast kun je ook besparen op de verschillende behandelingen. Kies alleen aanvullende verzekeringen als je die ook daadwerkelijk nodig hebt in het jaar. Anders kun je je premie zo laag mogelijk houden.