Regio

Manter International BV dé Drentse Onderneming van 2023

Manter International BV uit Emmen is gekozen tot Drentse Onderneming van het Jaar 2023. Dat is 19 oktober bekendgemaakt tijdens de finaleavond in Theater De Nieuwe Kolk in Assen. In de finale versloeg Manter International de andere finalisten Proxcys B.V. uit Emmen en Brink Industrial uit Hoogeveen.

Uit een selectie van ruim 150 bedrijven, werden er 10 door de jury genomineerd. 3 bedrijven bereikten uiteindelijk de finale. Er is één bedrijf dat zich vanaf nu onderneming van het jaar 2023 mag noemen en dat is Manter International BV vertelt juryvoorzitter Ludo Mennes.

´Manter is niet alleen een lokaal succesverhaal, maar ook een onderneming van nationaal en internationaal belang. De jury omschrijft het bedrijf als een “Drentse ASML in het klein” met enorme potentie in de markt en een uniciteit die ongeëvenaard is in zijn soort. Met zijn eigen R&D afdeling is het bedrijf voortdurend bezig met innovatie en de dag van morgen, beweeglijk en flexibel wat aansluit bij ons thema van 2023.”

Manter International volgt InterStage uit Meppel op als Drentse Onderneming van het Jaar. Eerder wonnen Fuhler Loon en Verhuur uit Emmen, Miron Violetglass uit Hoogeveen, Avitec uit Nieuw-Buinen, Vepa uit Hoogeveen, Resato uit Assen en De Groot Installatiegroep uit Emmen.

drentseondernemingvanhetjaar.nl