Natuur

Zomer in het Drents-Friese Wold

Op zondagmiddag 7 juli staat er bij Buitencentrum Drents-Friese Wold weer een natuurgids van Staatsbosbeheer paraat om bezoekers mee te nemen voor een excursie in het Drents-Friese Wold. Je wandelt in een ontspannen tempo over bospaden richting het stuifzand, zo is er voor de gids genoeg tijd om onderweg stil te staan bij de natuurschatten die langs de route te vinden zijn.

In de omgeving van het Buitencentrum is de natuur zeer gevarieerd. Tijdens een wandeling van ongeveer 2 uur kun je kennis maken met verschillende soorten landschap en de daarbij horende planten en dieren. Zo is er bos, hei en stuifzand te vinden.

Wat opvalt in deze zomer, is dat er volop paddenstoelen te vinden zijn in het bos. Die vinden we normaal toch alleen in de herfst? Eigenlijk is dat niet zo, paddenstoelen zijn het hele jaar wel te vinden, maar niet op zo grote schaal als nu. Dat hebben we te danken aan het ongewoon natte voorjaar van 2024.

Start: Buitencentrum Drents-Friese Wold, Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Tijd: 13.30-15.30 uur. Kosten: € 7,70; tot 12 jaar € 5,-. Aanmelden noodzakelijk: https://www.staatsbosbeheer.nl/seizoenswandelingdfw

Staatsbosbeheer Buitencentrum Drents-Friese Wold, foto Ineke van Os