Nieuws

Wethouder van Ulzen overhandigt tuininspiratieboek

Vandaag heeft wethouder Robin van Ulzen het 1e tuineninspiratieboek overhandigt aan één van de nieuwe bewoners van Weideblick, een nieuwe buurt met 285 huur- en koopwoningen in alle prijsklassen.
Weideblick is gelegen in de wijk Nieuwveense Landen, waar woonruimte komt voor bijna 2000 huishoudens.

Weideblick is een ontwikkeling van BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling, Achmea Real Estate en Roosdom Tijhuis. De nieuwe woonbuurt kent een kleinschalige opzet met veel water en groen en een dorps karakter. Het voormalige weidegebied met haar flora en fauna vormt het uitgangspunt voor de opzet van de wijk.

Meer groen en minder tegels
Om de groene opzet ook door te zetten naar de privétuinen hebben de samenwerkingspartners buro MA.AN gevraagd om twee tuineninspiratieboeken te maken voor de nieuwe bewoners. Met als doel nieuwe bewoners te inspireren hun tuin een groene inrichting te geven en zo bij te dragen aan een groene, biodiverse en duurzame wijk.

Bewoners hebben steeds meer aandacht voor het belang van de natuur en groen. Ze vergeten soms dat ze hier ook zelf aan kunnen bijdragen in hun eigen tuin en dat dit ook de woonbeleving vergroot. Wethouder Wonen en Ruimtelijke Ontwikkeling Van Ulzen: “Wij hopen dat dit boek de bewoners van Weideblick zal verleiden tot het aanleggen van minder tegels en meer groen.”

Vijf thema’s
In het tuineninspiratieboek worden de voordelen van een groene tuin benoemd en vijf verschillende thema’s uitgewerkt: van Jungletuin tot Eetbare tuin. Verder is er een lijst van planten opgenomen en lege plattegronden waarmee de nieuwe bewoners zelf aan de slag kunnen met het ontwerpen van hun eigen tuin.

Woningen
Eind oktober zijn de laatste woningen en bouwkavels in Weideblick in verkoop gegaan. De sociale huurwoningen worden via Stichting Woonconcept aangeboden aan woningzoekenden. BPD, Achmea, Roosdom Tijhuis en Stichting Woonconcept werken inmiddels gezamenlijk aan de ontwikkeling van de volgende deelfase (Broeklanden 3) van Nieuwveenselanden.

Gemeente Meppel (wethouder van Ulzen reikt 1e tuininspiratieboek uit aan toekomstige bewoners
Berna van Dijk en Nico van Noort)