Nieuws

Sinterklaas arriveert zaterdag in Meppel

Sinterklaas en zijn Pieten komen dit jaar, na een vaartocht door de historische grachten, weer aan op de Prinsengracht in het centrum van Meppel. Het gezelschap wordt op zaterdag 18 november tussen 12.30 en 13.00 uur met meerdere boten verwacht in de Meppeler Sluis en zal na een vaartocht door de Meppeler grachten, rond 13.30 uur aanleggen op de Prinsengracht. Daar wordt Sinterklaas officieel ontvangen door burgemeester Richard Korteland van Meppel en uiteraard heel veel kinderen, ouders en grootouders.

Na de ontvangst en een welkomstwoord van de Burgemeester maakt de goedheiligman op zijn paard Ozosnel een rijtoer door de binnenstad. Hij wordt daarbij o.a. vergezeld van veel Pieten, straatartiesten en diverse muziekkorpsen. Meppel mag zich ieder jaar verheugen op een grote opkomst, het organisatiecomité adviseert de ouders om hun mobiele telefoonnummer in het handje van hun kinderen te zetten. Bij vermissing kan het kind dan weer snel met de ouders worden herenigd.

Route rijtoer
De route zal dit jaar gaan van de Prinsengracht, Prinsenplein, Grote Kerkstraat, De Wheem, Woldstraat, Noteboomstraat , Slotplantsoen, Touwstraat, Kruisstraat, Hoofdstraat, Brouwersstraat, Kleine Oever en eindigen op het Kerkplein.

Kinderfeest
Rond 14.30 uur wordt het gezelschap op het Kerkplein verwacht voor het bijwonen van het grote Sinterklaasfeest, dat dit jaar wordt opgeluisterd met onder andere een groots optreden van de grote kindervriend Jochem van Gelder.

Cheryl Groen/ foto Leo de Harder