Ondernemend

Wat te doen in Meppel?

Commerciële partnerbijdrage

Ga jij binnenkort een dagje naar Meppel en vraag je je af wat er eigenlijk allemaal te doen is? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wist je namelijk dat Meppel je zoveel meer te bieden heeft, dan wat de meeste mensen denken. Los van het feit dat een pakket verzenden ontzettend snel en gemakkelijk is en op bijna iedere hoek van de straat mogelijk is, blijkt toch dat veel mensen, geheel ten onrechte, iets anders tegen deze Drentse stad aankijken, dan eigenlijk de bedoeling zou moeten zijn. Om je een idee te geven wat deze stad je allemaal te bieden heeft, hebben we een aantal leuke bezienswaardigheden, die je tijdens je verblijf zeker moet hebben gezien of bezocht.

Breng een bezoek aan het museum
Het Drents Museum is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis en cultuur van Drenthe. Het museum ligt in Assen en toont een grote verscheidenheid aan voorwerpen uit de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Hoogtepunten zijn een nederzetting uit de ijzertijd, een Romeinse villa en een middeleeuws kasteel. Naast de historische tentoonstellingen beschikt het museum ook over een café en een winkel. Het café is een geweldige plek om te ontspannen na het verkennen van het museum en de winkel biedt een ruime keuze aan boeken, ansichtkaarten en souvenirs. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon meer wilt weten over de Drentse regio, het Drents Museum zal zeker indruk maken.

Verken ook het centrum
De charmante binnenstad van Meppel, waar de pakket versturen kosten gelijk zijn aan die van de grote stad, is de perfecte plek om een middag te slenteren en te winkelen. De straten zijn voorzien van leuke cafés, bakkerijen en speciaalzaken en de Nederlandse architectuur zorgt voor een sfeer van ouderwetse charme. Naast de vele winkels vind je in de binnenstad van Meppel ook een aantal historische bezienswaardigheden. De Grote Kerk dateert uit de 13e eeuw en is één van de oudste gebouwen van de stad. Ook zoals hierboven genoemd is het Drents Museum is een bezoek waard, vooral vanwege de collectie kunstvoorwerpen uit de Bronstijd. Met zijn mix van geschiedenis en moderne voorzieningen is de binnenstad van Meppel een prima plek om een dagje op ontdekkingstocht te gaan.

Trek de natuur in
De Drentsche Aa is een rivier die door de Nederlandse provincie Drenthe stroomt. Het is een prachtige rivier met veel verschillende soorten planten en dieren. Ook leven er veel verschillende soorten vogels langs de rivier. Je kunt al deze zaken zien door een wandeling of fietstocht langs de Drentsche Aa te maken. In de rivier leven ook veel verschillende soorten vissen. Je kunt in de rivier vissen of je kunt erin zwemmen. Het water is erg schoon en helder. Ook kun je in de rivier kanoën of kajakken. Kortom, genoeg te doen dus! Zoals je kunt lezen, beschikt Meppel over tal van prachtige bezienswaardigheden, die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.