Evenementen

Volop ijsplezier tussen Kerst en Oud & Nieuw in Nijeveen

IJs- een skeelerclub Nijeveen en Ondernemend Nijeveen hebben de handen ineengeslagen en organiseren van woensdag 28 december tot en met 30 december Nijeveen ON Ice. Op het plein voor molen ‘De Sterrenberg’ komt drie dagen lang een ijsbaan waarop en waarbij allerlei activiteiten worden gehouden. Van de eerste Curling Cup van Nijeveen tot een après-ski party. Er belooft weer volop vertier te zijn in het ondernemende dorp.

Nijeveen ON Ice is volop vermaak
‘Het idee van een ijsbaan bij de molen leeft al een paar jaar’, zegt Marc-Jan van der Linde die het bestuur van Ondernemend Nijeveen vertegenwoordigd. Na wat lobbyen binnen de ondernemersvereniging is het dan eindelijk zover. ‘Want wat is er nu mooier om in “the most wonderful time of the year” iets voor de Nijeveners te kunnen betekenen’, vult hij enthousiast aan. ‘Vanaf het begin was het wel duidelijk. Dit moest gebeuren samen met de IJs- en skeelerclub.’ Van der Linde liet het er niet bij zitten en nam contact op de plaatselijke club. ‘Het bestuur was meteen voor het idee te porren.’ De beide verenigingen gingen aan de slag en het resultaat mag er zijn. Een prachtig programma vol vermaak.

Ontmoetingsplek voor jong en oud
De ijsbaan komt in het centrum van het dorp en wordt een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud. ‘Overdag zijn er allerlei activiteiten voor de jeugd en ’s avonds is er vertier voor iedereen’, vertelt Jeroen Huls van de IJs- en Skeelerclub Nijeveen. ‘Woensdagmiddag 28 december gaat de baan om 14.00 uur officieel open en kan er vrij geschaatst worden. Er zijn schaatsen beschikbaar en uiteraard is ook aan de innerlijke mens gedacht. Aan de bar is warme chocomelk, glühwein, erwtensoep en meer lekkers verkrijgbaar.’

Allereerste Curling Cup van Nijeveen
‘Woensdagavond is de allereerste Curling Cup Nijeveen’, vult Marc-Jan trots aan. ‘32 teams gaan strijden om de felbegeerde beker en de jeugd van de lagere school doet dat op donderdagmiddag.’ ‘s Avonds wordt heel Nijeveen in wintersportstijl verwacht tijdens de gezamenlijke Après-ski Party. De organisatie haalt alles uit de kast. Een sneeuwkanon gaat voor winterse taferelen en een echt Oostenrijks sfeertje zorgen. Nijeveen ON Ice wordt vrijdag 30 december daarom ook, heel toepasselijk, afgesloten met All You Need is Love. Programma op www.rtvmeppel.nl en socials.

Tineke Knorren