Natuur

Vogelzangexcursie Eeserveld op Koningsdag

Op woensdag 27 april 2022, Koningsdag, organiseren IVN Noordwest Overijssel en KNNV De Noordwesthoek de traditionele vroege vogelzangexcursie, dit jaar rond het Eeserveld. Wandel mee door dit gevarieerde terrein onder leiding van vogelkenner Henk Bergsma. Het is een verrassing welke vogels zich laten zien of horen.

Zit het weer mee, dan bestaat er een grote kans dat je de overwinteraars hoort. Denk aan de roodborst, winterkoning en verschillende soorten mezen. Ook de vogels die net uit Afrika zijn teruggekeerd kunnen hun zang laten horen, zoals de boompieper, tjiftjaf, fitis en gekraagde roodstaart. Extra aandacht is er voor de specht. De groene, de grote bonte en of de zwarte specht kunnen hun luide roep of boomroffel laten horen. En wie weet heeft de middelste bonte specht zich hier ook al heeft gevestigd.

Start om 07.00 uur, verzamelen: Parkeerplaats bij Eeserveld, adres: Woldweg 4, 8337 KN De Pol. Deelname is gratis. Meer informatie: Henk Bergsma, hbergsma@hotmail.nl of telefoon 0521 514097.

Foto Henk Bergsma