Nieuws

Trein beschadigd bij passeren van spoorwerkzaamheden bij Meppel

Een trein op het traject Zwolle – Meppel is vanochtend beschadigd geraakt terwijl het langs werkzaamheden aan het spoor reed. Van de trein barstten twee ruiten.

De beschadigde trein is doorgereden tot station Meppel, daar moesten de reizigers uitstappen om uiteindelijk met een andere trein verder te reizen.

Werktrein
Wat er precies is gebeurd op het spoor tussen Meppel en Zwolle kan NS nog niet zeggen. Woordvoerder Léonie Bosselaar: “Bij die werkzaamheden door Prorail staat een zogenoemde werktrein, mogelijk is daar iets van losgekomen wat de passerende trein heeft geraakt. Maar dat wordt nu onderzocht.”

Vertragingen en uitval
Vanwege het onderzoek hadden reizigers tussen Meppel en Zwolle de hele ochtend te maken met vertragingen en uitval van treinen. “Intercity’s kunnen rijden, enkele sprinters reden niet. Op het spoor moest af en toe ruimte worden gemaakt om onderzoek te kunnen doen”, aldus NS-woordvoerder Bosselaar.

Aan het begin van de middag werd de normale dienstregeling hervat. Het onderzoek naar de oorzaak van de schade aan de trein wordt gedaan door Prorail.

© RTV Drenthe/Marit Hingstman