Ondernemend

Tips voor het kiezen van casual schoenen

Commerciële partnerbijdrage

Schoenen, ze zijn er in werkelijk allerlei soorten, kleuren en maten. De maat is natuurlijk afhankelijk van de grootte van je voeten, maar als we kijken naar de rest, dan komt het vooral aan op smaak en uiteindelijk ook deels op de pasvorm van je voet. Toch is er nog een belangrijk punt dat redelijk vaak vergeten wordt en dat is de gelegenheid waarin de schoen wordt gedragen. Je kunt je voorstellen dat een accountant die voor een audit naar een klant gaat, een ander paar schoenen aantrekt, dan iemand die een dagje thuiswerkt. Het voordeel van thuiswerken, is dat je prima een paar comfortabele schoenen, zoals de birkenstock boston kunt aantrekken, waarbij je het gevoel hebt alsof je op sandalen loopt. Omdat het toch lastiger is dan gedacht, hebben wij een aantal tips voor je, wanneer je op zoek bent naar een wat meer casual schoen.

Zorg dat de schoen comfortabel voelt
Uiteindelijk gaat het deels om hoe de schoen eruit ziet, maar wat vooral belangrijk is, is dat de schoen ook fijn zit. Kijken we naar de new balance 530 schoenen, dan zien we dat deze schoen een combinatie heeft van beide. Vooral in de huidige tijd, waar het aanbod enorm is, is het vinden van een schoen die bij je smaak en stijl past geen probleem. Zorg ervoor dat de schoenen goed passen en voldoende ruimte bieden aan je tenen. Kies voor schoenen met een zachte binnenzool die schokken absorbeert en ondersteuning biedt en kies voor ademende materialen zoals leer of canvas, zodat je voeten niet gaan zweten. Je zult merken dat wanneer je hier rekening mee houdt, de keuze nog altijd enorm is. Vooral wanneer je online gaat shoppen, waar je door middel van handige filters zelf een selectie kunt maken die aan al je wensen en eisen voldoet.

Verschillende ontwerpen
Als we het hebben over een casual schoen, dan is dat natuurlijk nog altijd een vrij breed begrip. Bij casual denken we namelijk vaak aan sneakers, maar daarnaast zijn er nog veel meer opties. Nu hebben sneakers wel het voordeel dat ze relatief eenvoudig te matchen zijn met vrijwel iedere outfit, maar je moet wel even goed kijken naar het type sneaker. Sneakers die het bijvoorbeeld in combinatie met casual chic erg goed doen, zijn witte sneakers of een andere neutrale kleur. Zo is het bijvoorbeeld niet gepast om met een paar afgetrapte sneakers naar je werk te gaan. Een andere optie zijn loafers. Deze instappers zijn perfect voor een meer sophisticated casual look. Kies voor loafers van leer voor een formele uitstraling, of ga voor loafers van suède voor een meer relaxte look. Ben je op zoek naar net even een wat stoerdere look, dan zijn boots een aanrader.

Ga voor kwaliteit
Kies je voor schoenen van kwaliteit, dan zie je dit niet alleen vaak aan de buitenkant, maar merk je het ook als het gaat om slijtage en andere zaken. Zo is een kwaliteit schoen vaak net even steviger, mooier qua look en merk je ook dat het slijten veel minder snel gaat. Je kunt dus beter direct kiezen voor een wat duurdere schoen, zodat je er maanden of misschien wel jaren plezier van hebt.