Evenementen

Terug van weggeweest: Lentefair in Frederiksoord

Na enkele omzwervingen in de tijd, wegens de pandemie, is de Lentefair dit jaar terug in het vertrouwde Moederdagweekend. Op 7 en 8 mei omarmt de fair van Dagblad van het Noorden samen met duizenden bezoekers als vanouds de geneugten van het buitenleven in De Tuinen van Frederiksoord. Rondom de terrassen, langs de muzikanten en dwars door de boomgaard combineert de Lentefair de thema’s wonen, mode, buitenleven en lifestyle.

De tomatencrèche met haar tientallen unieke tomatenplanten is opnieuw geopend, even verderop staan de Agapanthusplanten te wachten op een nieuwe eigenaar en weer of geen weer: Robert van Kwekerij de Jonkheer verkoopt zijn vaste planten altijd in korte broek. De Lentefair is jaarlijks minstens zo verrassend als vertrouwd. Nieuwe muzikanten spelen in de boomgaard, goochelaar David Globe gaat je versteld doen staan, het Kolonie-informatiepunt ziet deze editie het levenslicht en de nieuwste culinaire samenwerking met De Tippe maakt de fair gezelliger dan ooit.

Gezelligheid en goed eten
Zon, gezelligheid en lekker eten: het is genieten deze editie van meerdere keukens op de Lentefair. Bij Artostiek scoor je tosti’s en flammkuchen, vanuit hun omgebouwde Citroën verkoopt De Koffieblik espresso’s, cappucino’s, americano’s met zoete lekkernijen, pancakes haal je bij The Foodtrailer, een vers frietje scoor je bij Total More Partyservice en voor vegan friendly hapjes, gerechten en gebak met een speelse twist kun je terecht bij Vegan Keuken. De Tippe is op de fair als een centrale brasserie in een stad: je treft bekenden en er zit altijd wel wat lekkers op de kaart voor je bij.

Workshops
De Lentefair is meer dan shoppen, gezellig slenteren en eten: het heeft ook een actief karakter. Voor bezoekers met groene vingers zijn er workshops kamerplanten stekken, hiervoor kan vooraf via de website worden ingeschreven. Aan de allerjongste bezoekers is ook gedacht. Zij kunnen onder meer zelf hun speelgoed maken en in de boomgaard is een speurtocht uitgezet.

Het gehele programma en de deelnemerslijst zijn te vinden via dvhnlentefair.nl. De Lentefair wordt in samenwerking met Stichting van Swietentuin georganiseerd.

Foto Mediahuis Noord