Nieuws

Muziekvereniging Euphonia in Nijeveen zoekt versterking

In Nijeveen en omgeving wonen vast jongeren en ouderen die een blaasinstrument of slagwerk kunnen bespelen en die hier niet meer actief mee bezig zijn. Mensen bij wie het bloed sneller gaat stromen als ze een orkest horen spelen. Muzikanten die hun hobby weer willen oppakken, maar even een drempel over moeten. Muziekvereniging Euphonia uit Nijeveen komt graag in gesprek met deze mensen. Zij worden van harte uitgenodigd om vrijblijvend een keer mee te spelen tijdens een repetitieavond. Ook mensen die een instrument willen leren bespelen zijn van harte welkom.

Euphonia bestaat uit een harmonieorkest en slagwerkgroep. Muzikanten komen niet alleen uit Nijeveen, maar uit de hele regio. Dirigente Ellis Nijdam beschikt over het talent om op een motiverende en inspirerende wijze het beste uit iedere muzikant naar boven te halen, waarbij plezier, samen presteren en meedoen het belangrijkste is. Hetzelfde geldt voor Frank Ritsema, dirigent van de slagwerkgroep. Het repertoire van beide onderdelen biedt voor elk wat wils, waarbij de leden inspraak hebben in de muziekkeuze. Leden beschikken over een eigen instrument of hebben een instrument van de vereniging in bruikleen.

Het harmonieorkest repeteert op maandagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in dorpshuis De Schalle in Nijeveen. De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in de Wanne in Wanneperveen.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Euphonia via e-mailadres info@euphonia-nijeveen.nl of door te bellen naar Eline Bouwknegt 06 – 27 15 88 80.

Foto Ebel Zandstra