Exposities

Stedelijk Museum Meppel Pas op voor natte verf!

Binnenkort begint na de gedwongen corona-pauze Donderdag Meppel Dag op 4 augustus. Vier donderdagen lang viert Meppel de zomer. Ook het aantal medewerkers van Stedelijk Museum Meppel komt langzaam weer op sterkte. Daarom zijn we ook de donderdagmiddagen weer geopend van 13:00 tot 17:00.

Bijzonder aan de huidige expositie Zhongnai aan het werk, is dat deze niet af is. Het gaat namelijk niet om voltooide kunstwerkjes, maar om het rauwe proces dat een kunstenaar doormaakt die op zoek is naar zichzelf en zijn kunst. Dit kijkje in de keuken, de achterkant van het kunstenaarsbestaan dat zelfs niet zichtbaar is bij de vele atelierroutes, kan nu door de bezoekers zelf meebeleefd worden.

Zhongnai heeft zijn atelier verplaatst naar de zaal voor wisselexposities in het Stedelijk Museum Meppel. Het werk dat hij hier maakt, vervangt eerder geƫxposeerd werk als hij weer een stap of streek verder is in zijn artistieke ontdekkingsreis. Als het werk is abstract en wordt gevormd door de emotie van het moment, die de schilderbeweging in gang zet.

Na een maand werken is het al een flinke bende in het museum. Soms wel heel confronterend voor bezoekers. Andere toeschouwers ervaren de beleving als een warm bad.

De kunstenaar staat de bezoekers graag te woord.

Foto Stedelijk Museum Meppel