Regio

Vestingfeest woensdag 3 augustus met Circus Snor

Het belooft woensdag een gezellige en vrolijke dag te worden in de Vestingstad. Vanaf 11.00 uur is Circus Snor op de Markt te vinden. Voor de kinderen zijn er allerlei circusactiviteiten en workshops. Ze kunnen deze dag zelf ervaren hoe het is om circusartiest te zijn. Er kan gereden worden op gekke fietsen, er zijn nostalgische spelletjes, een lesje koorddansen mag niet ontbreken en onder begeleiding van echte clowns en acrobaten worden de leukste capriolen aangeleerd.

Voorstellingen voor jong en oud!
De Markt is een grote circuspiste waar allerlei voorstellingen worden gehouden. Er zijn lachspiegels, verschillende shows, de Kop van Jut is erbij en iedereen kan op de foto als sterke man of vrouw. En om het geheel compleet te maken kan er een ritje worden gemaakt in de luchtschommel en voor ieder kind is er een gratis suikerpin.

Muziek & entertainment
Nadat de Scutterie om 11.00 uur de officiële opening heeft verzorgd en de vlag in top is gehesen is er in de winkelstraten volop vertier. Er is muziek en ook hier proberen clowns en acrobaten de bezoekers aan de Vestingstad op een geinige manier te vermaken. De braderie zorgt voor veel gezelligheid en de winkels hebben hun aanbiedingen uitgestald.

Kinderrommelmarkt en meer activiteiten
De kinderen kunnen hun spulletjes weer verkopen tijdens de kinderrommelmarkt. In de straten rondom de Grote Kerk is het mogelijk om zelf een plekje uit te zoeken vanaf een uur of half acht in de ochtend. Om 12.00 uur moet de rommel, snuisterijen en speelgoed verkocht zijn en wordt de rommelmarkt gesloten. Degene die nog even van het uitzicht wil genieten, kan de Steenwieker Toorn beklimmen, is een bezoek aan het stadsmuseum een aanrader of zijn er een aantal exposities in de stad.

Een compleet overzicht met alle activiteiten is op www.steenwijkvestingstad.nl te vinden.

Foto Steenwijk Vestingstad