Nieuws

Man doet aangifte tegen afvaldumpers na botsing in Meppel

De automobilist die woensdag op een snelwegblokkade bij Meppel botste, heeft aangifte gedaan tegen de afvaldumpers. De man reed op de toerit naar de A32 op een stapel hooibalen met puin. Zijn auto raakte total loss.

“In de hooibalen zaten balken, dus de impact was echt heel groot. Het is een wonder dat er geen slachtoffers zijn gevallen”, zegt politiewoordvoerder Thijs Damstra. “De automobilist heeft inmiddels aangifte gedaan. Dat nemen wij mee in ons onderzoek naar wie dit heeft gedaan. Maar ook onderzoeken we of andere mensen daarbij hebben geholpen.”

Meerdere ongelukken
De afgelopen dagen ontstonden meerdere ongelukken door blokkades van actievoerders. Op de A7 ter hoogte van Midwolde kon de bestuurder van een personenauto een dumping van onder meer autobanden niet meer ontwijken. Op dezelfde snelweg bij Frieschepalen botste een voertuig op gedumpt afval. De voertuigen liepen aanzienlijke schade op. De bestuurders bleven in alle gevallen ongedeerd.

De politie begon gisteren een groot onderzoek naar de mensen die de blokkades in Noord-Nederland hebben opgeworpen. “Personen die afval dumpen, nemen bewust het risico dat weggebruikers mogelijk levensgevaarlijk gewond raken. Dat heeft verregaande consequenties”, aldus politiewoordvoerder Damstra. “We zijn op dit moment dringend op zoek naar getuigen, maar ook naar beelden van camera’s en dashcams.”

Volop bezig
Damstra kan niet zeggen hoelang het onderzoek in beslag gaat nemen. “We zijn er nu volop mee bezig. We hebben al sporenonderzoek gedaan, er zijn kentekens genoteerd en we hebben met getuigen gesproken, dus het is niet zo dat we helemaal op nul beginnen. Maar we zijn nu echt op zoek naar concrete informatie die mensen nog niet met ons gedeeld hebben. We hopen natuurlijk zo snel mogelijk te kunnen achterhalen wie er verantwoordelijk zijn voor de dumpingen.”

Foto Rijkswaterstaat (Bron RTV Drenthe)