Sport

Start EK wielrennen 23 september vanuit Meppel

Van 20 tot en met 24 september fietsen de wielrenners (EK) door onze mooie provincie! In de Meppeler Courant zat een extra bijlage over het event. Het EK journaal wielrennen wordt dagelijks door RTV Drenthe vanaf 18.30 u uitgezonden en ook op RTV Meppel vanaf 19.00 u en verder op ieder uur.

De dames starten zaterdag 23 september vanuit Meppel. Om 13.00 uur presenteren de ploegen zich in de buurt van Bleekerseiland/Stoombootkade/ Sluisgracht. De wegrit start in het hart van Meppel op de Groenmarkt om 14.00 uur met de neutralisatieronde door Meppel richting Nijeveen. De neutralisatieronde gaat door verschillende straten in en rond het centrum van Meppel. De wielrensters fietsen dan met een langzaam tempo door de stad. Voor inwoners en bezoekers een geweldige kans om de deelnemers van dichtbij te zien.

Op de Matenweg in Nijeveen begint de officiƫle wedstrijd. De renners verlaten Meppel via Havelte. De finish is op de Col du Vam (VAM-berg) in Wijster. Onderweg passeren ze de Kolonie van Weldadigheid. Er worden vijf ronden gereden rond Col du VAM. Informatie over de volledige route en andere etappes leest u op de website ekwielrennen2023.nl. Voor wegafsluitingen en parkeren rondom de stad meppel.nl/ekwielrennen

RTV Meppel/ foto Gemeente Meppel