Ondernemend

Speelgoed voor dieren, hoeveel hebben ze nodig?

Commerciƫle partnerbijdrage

Dierenspeelgoed, het is een interessant iets. Je hebt het tegenwoordig voor heel veel dieren maar raken ze niet verwend en leren ze van al dat speelgoed wel iets. Wat is nou echt nuttig en waar hebben ze nou echt niks aan? Zoals al dat speelgoed voor knaagdieren, wat hebben ze er aan en wat leren ze er van?

Vogels
Je hebt veel vogelspeelgoed met allemaal verschillende kleuren, vormen, texturen, groottes en geluidjes. Sommigen gemaakt van hout en de andere van stof. Je hebt ze van plastic en van ijzer. Maar stimuleert het een vogel ook echt? Een vogel kan dus echt niet zonder speelgoed, hij moet iets te doen hebben anders raakt hij gestrest en dat is heel slecht voor zijn gezondheid. Wat voor speelgoed hebben ze dan nodig? Vogels houden heel erg van schommels, ze houden van heen en weer schommelen maar andere vogels houden van rondjes draaien, dus wees niet bang als jouw vogel niet van de schommel houdt. Daarnaast vinden vogels het leuk om speelgoed te hebben waarbij ze hun intelligentie moeten gebruiken om een snoepje te kunnen krijgen. Ook houden vogels van takjes, die je gewoon van buiten kan halen. Zorg wel dat je ze regelmatig vervangt.

Knaagdieren
Er is ook genoeg speelgoed voor knaagdieren, zowel speelgoed dat heel erg stimulerend is als vooral heel lekker. Je kan bijvoorbeeld hooiblokken of lenterollen halen waar ze lekker aan kunnen knabbelen. Je hebt ook houten rolletjes met een belletje er in waar ze graag mee rond rollen, maar je hebt ook doolhoven voor knaagdieren waarbij ze op zoek gaan naar lekkers en de uitgang waar ze veel van leren. Je kan ze ook zelf maken van hout of van bijvoorbeeld karton, alleen let wel op dat de hamster er niet doorheen gaat knagen. Door je knaagdieren met speelgoed te laten spelen, verminder je de kans dat ze overgewicht krijgen en zich gaan vervelen.

Honden en katten
Er is veel stimulerend speelgoed te vinden voor zowel honden als katten, maar waar begin je mee? Dat is natuurlijk een goede vraag, je wil niet te hard van stapel lopen en iets moeilijks kopen maar je wil het natuurlijk ook niet te makkelijk maken. Voor zowel een kat als een hond kun je bijvoorbeeld met een bal beginnen waar een klein gat in zit en waar dan een snoepje uit komt, waardoor ze de bal rond moeten rollen om het eten te krijgen. Je kan er natuurlijk ook meer in doen zodat ze bezig blijven maar dat hoeft niet. Je hebt ook puzzels waar ze met de hand van hun neus of pootjes iets aan de kant moeten drukken of trekken om zo bij het eten te komen. Dit zorgt er natuurlijk ook voor dat ze even bezig zijn en jij even wat anders kan doen maar ze worden er ook slimmer van. Al met al veel keuze.

Dit zijn nog maar een paar voorbeelden, er is nog meer stimulerend en leuk speelgoed voor andere huisdieren. Als je goed zoekt, kan je altijd wel iets vinden wat in jouw smaak valt.

Foto: Petsgifts.nl