Nieuws

Nieuwe wandelroute langs de Reest

Maandag is door wethouder Jeanet Bos een nieuwe informatieve en educatieve wandelroute langs de Reest geopend. Zij onthulde het informatiebord direct naast de brug over de Reest bij molen De Weert; het startpunt van de route. De wandelroute is een initiatief van Zorggroep Noorderboog en Meppel Actief en heeft als doel ouderen van verzorgingshuis Reestoord en in de buurt in beweging te krijgen en een ontmoeting tussen oud en jong te creëren. De kinderen van OBS Reestoeverschool gaan namelijk regelmatig wandelen met de ouderen en nemen onderhoud van de informatieborden voor hun rekening.

De in totaal tien informatieborden langs de route geven een beeld van wat zich vroeger rond de Reest afspeelde en ook wordt een overzicht gegeven van de flora en fauna rond de Reest. Zo heeft de route ook een educatief karakter. De route heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer. Op de informatieborden staat ook een QR-code waarmee een app wordt geactiveerd waar nog meer foto’s en informatie te vinden is. De route is ook te vinden op Ontdekmeppel.nl waar nog meer leuke wandel- en fietsroutes van Meppel worden gepresenteerd.

De wandelroute is mogelijk gemaakt door bijdragen van St. Oud Meppel, Gemeente Meppel, St. Waarborgfonds, Zorggroep Noorderboog, Lokaal Preventieakkoord, St. Ondersteuning Gezondheidszorg Meppel en OntdekMeppel.nl

Tekst Marco Heetla/foto Liane van Elp