Regio

Speciale Oekraïne-avond in Havelte

Wie woensdagavond wil stilstaan bij de oorlog in Oekraïne kan terecht in de Clemenskerk van Havelte. Daar worden de deuren geopend voor iedereen die daar interesse in heeft, gelovig of niet gelovig. Er is gelegenheid om een kaars aan de steken of met elkaar te praten. Het is de bedoeling om het laagdrempelig te houden, op de avond wordt geen dienst gehouden.

“Waar we al langer bang voor zijn geweest, is gebeurd”, schrijft PKN Havelte. “Voor de inval van het Russische leger in de Oekraïne zijn veel mensen op de vlucht geslagen, worden steden kapot gemaakt, vallen er veel gewonden en doden. En overal overheerst de angst. Mensen zijn bezorgd over hun eigen lot, dat van hun naasten en over hun toekomst. Die zorg leeft vooral in en om de Oekraïne, ook in Rusland. Overal zijn mensen die betrokken zijn. Bezorgd en angstig, verbijsterd en verdrietig, heel erg kwaad. Ook in Nederland zien en horen we dagelijks over het leed dat daar over de mensen wordt uitgestort. Ook in Havelte klinken die geluiden door, maken we ons kwaad en zijn we bezorgd.”

“Het is goed om die zorg met elkaar te kunnen delen”, vervolgt de gemeente. “Daarvoor staat de kerk woensdagavond open, van half zeven tot half negen. We branden een kaarsje, als uiting van onze zorg over de ontwikkelingen. Warmte in de kilte van de oorlog, licht in het duister van de angst. En voor wie dat zo voelt, is het kaarsje gebed.”

De deuren zijn geopend vanaf 18.30 uur tot ongeveer 20.30 uur. Buiten branden de vuurkorven.

Foto Pixabay