Scouting Meppel zoekt nieuwe vrijwilligers

De Scouting in Meppel is hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers. In coronatijd is het ledenaantal van de club ruim 20% gegroeid en daarom zijn er nieuwe begeleiders nodig. Het is een drukte van jewelste bij de Scouting: de boten van de waterscouts liggen alweer in het water en ook de landscouts rennen over de velden. “In heel Nederland groeide de scouting met 4%”, vertelt Wouter Grendelman van Scouting Meppel. “Wij zelfs met 20%.”

Die groei dankt de Scouting vooral aan de goede vrijwilligers, denkt Grendelman. “Op het moment dat een groep leuke vrijwilligers heeft draait het ook goed. Dan dragen leden automatisch nieuwe leden aan.” Ook de coronatijd heeft invloed. Veel activiteiten voor jongeren kwamen stil te liggen en daardoor zat de jeugd meer thuis. De Scouting-jeugd was zoveel mogelijk in de buitenlucht. “We hebben eerst online evenementen georganiseerd”, aldus Grendelman. “Maar toen het weer mocht gingen we gauw buiten aan de slag. Dat spreekt ouders en kinderen aan: buiten bezig zijn, weg zijn van de schermpjes en leuke dingen doen samen.”

Dat thuis gamen op de Playstation veel hipper is weigert Grendelman te geloven. “Van sommige populaire spelletjes maken wij ook een offline variant. Dan doen we dat na in de bossen. Daarnaast leer je bij ons natuurlijk ook hele vette dingen zoals vuur houthakken en vuur maken.” Om het goede werk te vervolgen zoekt Grendelman dus een groep nieuwe vrijwilligers. “Het liefste ontvangen we nieuwe vrijwilligers die elke week willen komen helpen bij het draaien van een groep”, vervolgt hij. “Maar daarnaast zoeken we ook nog bestuursleden en mensen die bij de jongste kinderen willen helpen.”

Oftewel: iedereen die affiniteit heeft met kinderen is welkom. “Je doet de kinderen er een enorm plezier mee, maar het is ook gewoon enorm leuk om te doen. Ook als leiding onderling hebben we een hoop lol. Daarnaast zijn de zomerkampen echt fantastisch.”

Alle vragen kunnen naar algemeen@scoutingmeppel.nl