Regio

Rommel van boerenacties kan dagen langs de weg blijven liggen

Het afval dat vorige week op meerdere op- en afritten van Drentse snelwegen werd gedumpt, blijft op enkele locaties voorlopig langs de weg liggen. Volgens Rijkswaterstaat zal de rommel deze week nog niet opgeruimd worden.
Op meerdere wegen werden tijdens protesten hooibalen, mesthopen, afval en autobanden gedumpt. Ook werden hooibalen in brand gestoken. Alle op- en afritten in de provincie zijn inmiddels weer een tijdje begaanbaar. Tussen de rommel zat op sommige plekken ook asbest. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat weten dat het asbest allemaal is verwijderd.

De overige rommel blijft de komende tijd langs de wegen in Drenthe liggen. Dat geldt volgens de woordvoerder ook voor de andere noordelijke provincies. Volgende week verwacht Rijkswaterstaat duidelijkheid te krijgen van aannemers wanneer de dumpingen worden opgeruimd.

Hooibalen bij Havelterberg
De rommel op de oprit naar de A32 bij Havelterberg wordt wel vandaag weggehaald. Daar lagen al geruime tijd enkele hooibalen en die zijn vandaag op de weg terechtgekomen, waardoor de oprit deels werd versperd.
Omdat er extra drukte wordt verwacht door het festival Dicky Woodstock bij Steenwijkerwold maakt de gemeente de oprit volledig vrij.

Politieonderzoek
De politie begon vorige week een onderzoek naar wie er verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op wegen in Noord-Nederland. Bij de oprit van de A32 bij Meppel reed een automobilist op een dumping. De bestuurder deed aangifte tegen de afvaldumpers.

Foto numeppel.nl