Evenementen

Regenboogweek Meppel op 10 t/m 16 oktober

Meppel is Regenbooggemeente en doet mee aan de Regenboogweek. Het programma omvat: De hele week: Regenbooghitjes in de Meppeler Toren door beiaardier Mannes Hofsink. Emmabrug en de Meppeler Toren zijn roze verlicht. Regenboogpaden en andere uitingen bij diverse (sport)verenigingen. Een gedichtenwedstrijd waarvan het winnende gedicht op de eventzuilen van de gemeente Meppel wordt gepubliceerd.

Maandag 10 oktober: Hijsen van vlaggen op: o.a. Meppeler Toren, Stadhuis, scholen, bij sportclubs. Gratis Naar de film El houb, een universeel liefdesverhaal over een gezin. Na afloop van de film is er gelegenheid tot ontmoeting en gesprek. Deze film is mogelijk gemaakt door stichting het Waarborgfonds.
Dinsdag 11 oktober: Voorlezen op basisscholen door raadsleden van de gemeenteraad van Meppel en de schrijver van het boek: Pim Lammers.

Vrijdag 14 oktober vanaf 19:00u.: Een regenboogborrel bij café de Casteleyn, waar een ieder welkom is!
Zaterdag 15 oktober (11:00u.- 13:00u) Sprekende verhalen in de bibliotheek; een aantal leden van de regenboogwerkgroep vertellen op een levendige manier hun verhaal

In 2009 hield men in Nederland de eerste Coming Out dag. Die al vrij snel in 2010 werd gevolgd door de Regenboogweek. De Coming-Out Day was al bedoeld om aandacht te vragen voor thema’s als roze senioren, antihomogeweld, jezelf zijn op je werk en in de sport, etc. Tegenwoordig draait Coming-Outdag vooral om de gedachte dat iedereen zich altijd en overal geaccepteerd en veilig moet kunnen voelen. De Regenboogweek haakt daar op in met een meerdaags programma en vraagt aandacht voor dezelfde thema’s.

Meppel is vanaf 2017 een van de Regenbooggemeenten die meedoen met een uitgebreid weekprogramma en activiteiten. Meer details en activiteiten: www.ontdekmeppel.nl