Nieuws

Pyrograaf Harry Boere exposeert en demonstreert bij Riemer Barth

Diverse stadsgezichten, landschappen en dierenportretten, gebrand in hout, zijn deze zomer te zien bij boekhandel Riemer Barth aan de Woldstraat 5 in Meppel. Tijdens de Donderdag Meppeldagen op 20 en 27 juli, 10 en 24 augustus, geeft pyrograaf Harry Boere live demonstraties houtbranden in een kraam voor de winkel.

Expositie
Wie vóór hij de boekhandel betreedt een blik omhoog werpt, ziet hem al staan: de 45 meter hoge toren van de Grote- of Mariakerk. Wie vervolgens de winkel binnengaat ziet Meppels meest iconische bouwwerk nog veel vaker: niet alleen in de vorm van de schaalmodellen van de kerk die er worden verkocht, maar ook op ansichtkaarten, koffiemokken, snoepblikken, kalenders én: de werken van Harry Boere, die tijdelijk bij Riemer Barth zijn te zien. De houtbrandkunstenaar exposeert een grote selectie van zijn werk, bestaande uit dierenportretten, landschappen en stadsgezichten bij de sfeervolle, Meppeler boekhandel.

Demonstratie
Tijdens de Donderdag Meppeldagen op 20 en 27 juli, 10 en 24 augustus, vertoont Harry zijn kunsten voor het publiek. In een kraam voor de boekhandel ziet het publiek hem aan het werk. Kinderen kunnen zelf ervaren hoe het is om de houtbrander ter hand te nemen, en zelf een kunstwerk maken op een stukje hout.

De werken van Harry Boere zijn bij Riemer Barth te zien tot september

Tekst/foto eigen