Nieuws

Pride Photo tentoonstelling op De Wheem Meppel

Op maandag 25 september opent Jeannet Bos, wethouder gemeente Meppel, de 2023 editie van de Pride Photo Tentoonstelling in Drenthe, op De Wheem in Meppel. De LHBTQIA+ openlucht fototentoonstelling is tot donderdag 12 oktober gratis te bezoeken. Thema van de tentoonstelling is dit jaar ‘The Process of Change’, waarmee de Stichting Pride Photo Award wil laten zien hoe het de LHBTQIA+ gemeenschap wereldwijd telkens weer lukt om, met creativiteit, vechtlust en veerkracht, nieuwe wegen en vormen te vinden om diversiteit te vieren en het bestaansrecht te claimen.

De fototentoonstelling is er ter gelegenheid van de Regenboogweek (7-15 oktober), van de Provincie Drenthe en Coming Out Day op woensdag 11 oktober. Gemeente Meppel draagt het initiatief een warm hart toe. “We zijn blij dat er door deze tentoonstelling aandacht is voor diversiteit. In de gemeente Meppel moet iedereen zichzelf kunnen zijn. Ik ben er trots op dat we een regenbooggemeente zijn. Gemeente Meppel is er voor iedereen,” vertelt wethouder Jeannet Bos.

De opening van de Pride Photo Tentoonstelling 2023 vindt plaats op maandag 25 September, om 16:00, bij De Wheem in Meppel, in het bijzijn van diverse LHBTQIA+ belangenorganisaties uit Drenthe. Aansluitend is er een borrel om te toosten op de start van de tentoonstelling in de provincie. Hein-Jan Keijzer, directeur van Stichting Pride Photo Award, zal bij de opening aanwezig zijn.

https://pridephoto.org/ foto Ilvy Njiokiktjien. ( I Don’t Want To Be Gay In This Ukraine – Tamara and Natalia)