Opening beweeg- en beleeftuin bij Reestdal Revalidatie

Onder een stralende zon is vrijdag de beleef- en beweegtuin van Reestdal Revalidatie feestelijk geopend. Onder toeziend oog van revalidanten vond de officiële opening plaats. Erwin Duits, bestuurder van Noorderboog, opende de ceremonie met een welkomstwoord, gevolgd door een toespraak van de heer Hofstra van WBF (Stichting Waarborgfonds Meppel). Vervolgens kregen de revalidanten, de heer Pauw en mevrouw Zondag, de eer om het lintje door te knippen en daarmee symbolisch de tuin te openen.

Sinds de opening van Reestdal Revalidatie in maart 2022 is er hard gewerkt aan de totstandkoming van de tuin. “Deze tuin is niet alleen bedoeld voor onze revalidanten, maar ook voor bezoekers en omwonenden. Het is een plek waar men kan wandelen, sporten en elkaar kan ontmoeten”, verklaart Erwin Duits. De beleef- en beweegtuin grenst aan het prachtige natuurgebied Reestdal, waardoor het een bijzondere plek vormt waar de natuur en revalidatie samenkomen. Hofstra voegt eraan toe: “Met de realisatie van deze tuin is Meppel weer een stukje mooier, beter en completer geworden.”

Tijdens de opening van de tuin werd ook het nieuwe insectenhotel onthuld, mogelijk gemaakt door Lionsclub Zuidwest-Drenthe. Namens de Lionsclub sprak de heer Van Calker zijn hoop uit dat niet alleen de insecten zich thuis zullen voelen in het hotel, net als alle mensen die in het revalidatiecentrum worden behandeld.

Beweegtoestellen
De beweegtoestellen in de tuin zijn gesponsord door Bouwconsortium TDE, Service Apotheek Spectrum, Stichting Waarborgfonds Meppel en Stichting Jannes van Echten, de steunstichting van Noorderboog. De toestellen zijn een mooie aanvulling op de toestellen in het revalidatiecentrum. De tuin nodigt revalidanten uit om naar buiten te gaan. De beweegtoestellen maken het mogelijk om op een leuke en speelse manier te werken aan herstel. De natuur en het buiten zijn hebben zowel fysiek als mentaal een positieve invloed op het revalidatieproces van cliënten.

Geriatrische revalidatie
Noorderboog biedt verschillende vormen van geriatrische revalidatie binnen Reestdal Revalidatie, waaronder cliënten die moeten revalideren na een heupfractuur of een beroerte of cliënten die zorg en behandeling nodig hebben in verband met longrevalidatie of de ziekte van Parkinson.

Tekst en foto Noorderboog