Sport

Willemien Kragt versterkt selectie DOS’46

Willemien Kragt maakt met ingang van komend seizoen de overstap van Oost Arnhem naar de selectie van DOS’46. De 25-jarige inwoonster van Velp heeft dit maandagavond binnen haar huidige vereniging bekendgemaakt.

Kragt korfbalt sinds haar vierde en speelde afgelopen seizoen met haar club in de Korfbal League 2 en eerder in de Korfbal League. Ze is in de gemeente Rheden werkzaam bij het team Sportstimulering.

Kragt: “Na de leuke gesprekken kreeg ik gelijk het gevoel dat ik bij DOS’46 aan de slag wil. Het warme clubgevoel, de persoonlijke benadering, het harde trainen en de sfeer zijn voor mij doorslaggevend geweest. De selectie van DOS’46 heeft dit seizoen goede resultaten geboekt en ik wil dolgraag kijken waar mijn plafond ligt en onderdeel worden van deze groep.”

Hoofdcoach Henk Jan Mulder: “Als technische staf zijn we ontzettend blij met de komst van Willemien. Een uitstekende speelster, bij wie de beste jaren ons inziens nog voor haar liggen. Afgelopen zaalseizoen waren wij statistisch na PKC het best verdedigende team. Op het aanvallende vlak echter moeten er nog zo’n 30 à 40 goals bij. Zeker op dat vlak kan Willemien als makkelijk scorende dame voor ons van waarde zijn. Maar het is fijn, dat ze tijdens de gesprekken heeft aangegeven, zich ook als allround-speelster te willen verbeteren.”

Bestuurslid Topkorfbal Harmen Tjeerdsma is uiteraard ook erg blij met de komst van Kragt. “Onze ambitie is om de komende jaren weer een aanval te doen op de top vier. De huidige selectie wordt door Willemien direct versterkt. Wij hopen dan ook komend seizoen een volgende stap in de ambitie te zetten. De komst van Willemien past ontzettend goed in dat plan.”

Tekst en foto: aangeleverd via website DOS’46