Nieuws

Open Monumenten Dag zaterdag 9 september

Ook dit jaar heeft de werkgroep Open Monumentendag van de Stichting Oud Meppel een wandelroute door de stad gemaakt. De route is beschreven in het boekje ‘Open Monumentendag 2023: Levend Erfgoed’. Dit boekje is alleen op zaterdag 9 september gratis en in een beperkte hoeveelheid verkrijgbaar bij Oud Meppel (Sluisgracht 21/22), Boekhandel Barth (Woldstraat 5), de Meppeler Toren (Kerkplein) en Molen de Weert (Weerdstraat 80). Daarna is het boekje voor € 2,50 te koop in het Historisch Centrum Meppel (HCM) en bij boekhandel Riemer Barth, Woldstraat 5. De totale wandelroute is ongeveer 3 kilometer.

De start van de wandelroute is dit jaar, vanwege de werkzaamheden aan de Sluisbrug en omgeving, niet bij Oud Meppel, maar bij Molen De Weert. Ook daar zijn voldoende routeboekjes aanwezig!

Bij Oud Meppel aan de Sluisgracht zijn vanaf dat moment ook weer de bekende kalenders verkrijgbaar.

Vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur kunt u tijdens Open Monumentendag een aantal gebouwen ook van binnen bekijken. Op verschillende locaties staan vrijwilligers klaar om u uitleg te geven. U herkent hen aan de badge die ze op hebben en de betreffende gebouwen aan de vlag van Open Monumentendag.

Naast de activiteiten op 9 september houdt de Stichting Joods Erfgoed Meppel op zondag 10 september een open dag op de Joodse begraafplaats aan de Steenwijkerstraatweg, een rijksmonument. Tijdstip is van 11 uur tot 16 uur.

Tekst en foto Stichting Oud Meppel