Evenementen

Oosterse sferen in Steenwijk 13e editie Pasar Malam

13e editie Pasar Malam van 27 t/m 31 juli. De Markt in Steenwijk staat vanaf a.s. woensdag vijf dagen lang in het teken van de Pasar Malam. Dit bruisende gratis toegankelijke evenement is de grootste Pasar Malam van Noord-Nederland. Er worden maar liefst 25.000 bezoekers verwacht tijdens de 13e editie die deels overdekt is.
Livemuziek, Indisch eten en Aziatische producten

Van 27 t/m 31 juli is er volop Oosterse muziek en kunnen bezoekers culinair genieten. In de Indische restaurants en bij de kraampjes worden de lekkerste gerechten aangeboden en op de terrassen is het goed vertoeven. Er is een groot aantal kramen met een hele diversiteit aan Aziatische producten zoals, wierook, houtsnijwerken, sambal, kleding en accessoires. Steenwijk is vijf dagen lang in Oosterse sferen.

Het gratis programma kent dagelijks een gevarieerd programma. Elke dag is er van 12.00 uur tot in de avond doorlopend muziek en dans op de Markt. Tijdens het Vestingfeest op woensdag 27 juli betreden Wipe Out Selection, Mick Woearbanaran, bekend van The Voice Senior, en Wahana Budaya Nusantara het podium. De overige dagen kan er ook volop meegezongen en gedanst worden. Zo staan Justine Pelmelay, The Old Blue Diamonds band en Dansgroep Aniadi Art op het programma. De Vestingstad wordt tijdens de Pasar Malam omgetoverd tot de Gordel van Smaragd.

Zondag 28 juli is er koopzondag en zijn de winkels van 13.00 – 17.00 uur geopend. Iedereen is van harte welkom om te komen shoppen in het gastvrije Steenwijk waar ook de sfeervolle terrassen uitnodigen voor een hapje en drankje.

In Park Rams Woerthe organiseert Rabo Theater De Meenthe ‘Live in het Park’. Deze avond kan iedereen genieten van The Bentleys! Tickets zijn verkrijgbaar via www.demeenthe.nl. Alle actuele informatie en het complete programma is te vinden op www.steenwijkvestingstad.nl

Foto Samantha Bonouvrie