Nieuws

Ontving jij het NL-Alert testbericht gisteren?

Gisteren rond 12.00 uur verzond de overheid een NL-Alert testbericht. Met het testbericht ervaar je hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie. Om NL-Alert te ontvangen moet je mobiele telefoon opgeladen zijn én aanstaan. Ken je mensen die het testbericht niet ontvingen? Bijvoorbeeld omdat hun mobiele telefoon uitstond? Bespreek dan hoe zij willen horen dat er een noodsituatie is. Zo weet je zeker dat zij dan ook op de hoogte zijn.

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt en informeert je bij noodsituaties. Ontvang je een NL-Alert? Lees dan direct het bericht, kom in actie en informeer anderen.

Op de eerste maandag in juni en december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. In het bericht is duidelijk aangegeven dat het om een testbericht gaat. En dat je dus niets hoeft te doen. Als je het NL-Alert testbericht krijgt, ontvang je ook een NL-Alert als je in de buurt van een noodsituatie bent. Het volgende NL-Alert testbericht ontvang je op maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur.

NL Alert