Nieuws

Nijeveen krijgt twee elektrische deelauto’s

Vanaf het laatste weekend van januari kunnen inwoners van Nijeveen gebruikmaken van twee deelauto’s. Energie Coöperatie Duurzaam Nijeveen en Dorpsvereniging Nijeveen hebben de handen ineengeslagen en dit initiatief ‘Nijeveen Deelt!’ genomen. Gemeente Meppel en Rabobank Meppel-Staphorst-Steenwijkerland omarmen het en haakten al snel aan.

‘De deelauto’s zijn van ons allemaal’, zegt Hylco de Boer van de energiecoöperatie enthousiast. ‘Iedereen kan erin rijden op het moment dat hij of zij een auto nodig heeft.’ De auto’s, die op het plein bij molen ‘De Sterrenberg’ staan, kunnen eenvoudig gereserveerd worden via een speciale app op de telefoon. ‘We hebben hiervoor de samenwerking gezocht met JustGo, het bedrijf dat het reserveersysteem beheert’, vertelt De Boer.

Woensdagavond 25 januari wordt om 20.15 uur in dorpshuis ‘De Schalle’ een informatieavond gehouden. ‘We gaan dan uitgebreid in op de voordelen van het rijden in een deelauto. Er wordt uitgebreide voorlichting gegeven en er kunnen vragen worden gesteld aan een aantal experts’, zegt Hylco de Boer. ‘Zaterdag 28 januari is om 10.00 uur de feestelijke kick-off van Nijeveen Deelt! waarna iedereen een proefritje kan maken. We hopen dat veel mensen kennis komen maken met dit nieuwe initiatief dat bijdraagt aan het verduurzamen van het dorp en veel inwoners zal schelen in de portemonnee.’

Dat de gemeente Meppel ‘Nijeveen Deelt!’ ondersteunt is eigenlijk logisch aldus wethouder Jeannet Bos, die duurzaamheid in haar portefeuille heeft. ‘In Meppel werken we hard aan het verduurzamen van de samenleving. Energiecoöperatie Duurzaam Nijeveen is daarin een belangrijke samenwerkingspartner’, aldus de wethouder. ‘Het introduceren van de twee elektrische deelauto’s is daarin een mooie stap. Het gebruiken van een deelauto is niet alleen goed voor het milieu, het is ook al snel voordeliger dan het aanhouden van je eigen auto. Daarmee is het een ontwikkeling voor de toekomst. Ik kan iedereen aanraden om naar de demodag op zaterdag 28 januari te komen om de auto’s eens te proberen.’

Meer informatie over Nijeveen Deelt! is te vinden op www.nijeveendeelt.nl. Via deze site kan ook de app worden gedownload.

Tekst en Foto Duurzaamnijeveen Tineke Knorren