Nieuws

Nieuwjaarsloop met goed gevulde maag

Het “wandelseizoen” in Meppel begon met een smaakwandeling onder de naam Meppeler Nieuwjaarsloop. Niet iedereen vluchtte na de jaarwisseling de natuur in om de overtollige kilo’s er af te lopen. Velen kozen op 8 en 9 januari voor aansprekende routes als Winterse Kost, Smaakvol of Goed Gevuld. De Kidsroute of de Snackroute. Sommige routes waren al snel uitverkocht.

Uitgaande van de route kon je 8000 passen maken, calorieën verbranden en die tijdens de wandeling langs de Meppeler horeca gedoseerd weer aanvullen. Een heerlijk vooruitzicht om na iedere verwenpauze waarbij je smaakpapillen culinair werden verwend weer vooruit te kijken. Op naar de volgende creatieve culinaire hap.

Starten bij Café Nr. 17 met heerlijke warme chocolademelk met of zonder slagroom. Dat was dan zondag op de route Smaakvol. Door naar Bregje voor Pulled Duck en Vegaflamkuchen. Door naar Herberg ‘t Plein voor een heerlijk bospaddenstoelensoep. Bij Sardinia wachtte een Pizza Genovese en terwijl je al die smaakindrukken nog liep te verwerken kwam daar op De Wheem nog een heerlijk nagerecht bij.

Ook was het goed om te zien dat de in groen geklede dames van de Groene Muggen ook weer van de partij waren. Door al het gedoe rond corona beperkt inzetbaar. Maar ze waren er weer en zij ontvingen de wandelaars aan de start en hielpen ze met routekaart en al op weg naar de eerste aanvulling van de verbruikte calorieën.

Er waren deze Nieuwjaarsloop 5 routes uitgezet waarvan op zondag 9 januari ook de Smaakvol en Goed Gevuld. De laatste voerde langs Café de Casteleyn, Chinees restaurant Peking, restaurant de Beren, de Beurs en de Liberté aan de Stoombootkade. Ook deze route was er één vol van culinaire verwennerij.

Betrokken bedrijven waren blij de wandelende klanten weer van dienst te kunnen zijn en dat coronaproof. Weer eens wat anders dan die voor de horeca onbegrijpelijke lockdown. Juist nu vrijwel alles in Nederland is gesloten lopen de smettingen hoog op. Moeilijk te verteren voor betrokkenen. Het schijnt dat de Koninklijke Horeca Nederland een eigen plan klaar heeft om de horeca weer te heropenen. Of dat wat gaat brengen?

Afgelopen weekend bleef de lach op het gezicht van koks en medewerkers. Klanten verwennen via een afhaalpakket voor thuis is mooi, maar ze persoonlijk verwennen nog mooier. Ter plekke de complimenten meekrijgen. Daar doe je het toch voor. Voor wandelaars en betrokken horecaondernemers een heerlijke ervaring.

Foto Arjan Tien