Sport

Hartono overleeft snikhete vuurdoop

Arianne Hartono (25) uit Meppel heeft de eerste ronde van het kwalificatietoernooi op de Australian Open overleefd. In drie sets won ze van de 17-jarige Australische Talia Gibson. Na een aarzelende start moest de Drentse debutante in de eerste set met 4-6 het hoofd nog buigen. Maar daarna maakte ze de partij overtuigend af met 6-4 en 6-1.

Zenuwachtig
“Het was een achtbaan, maar dat kun je verwachten in de eerste ronde van m’n eerste kwalificatiewedstrijd op een Grand Slam ooit”, reageert Hartono vanuit Melbourne. “Ik wist dat ik zenuwachtig zou zijn en dat het niet allemaal soepeltjes zou lopen en ik me moest voorbereiden op een lastige start. Maar ik wist ook dat ik me daar doorheen zou kunnen vechten en gelukkig heb ik dat kunnen doen.”

‘Het is net een oven’
De weersomstandigheden maakten haar vuurdoop alleen maar lastiger. Het kwik liep in Melbourne op tot ver boven de dertig graden. “Het was heel erg warm en het werd steeds warmer eigenlijk. Het was een groot stadion waarin ik speelde en daar komt niet zoveel wind in. Het is eigenlijk net een oven die steeds warmer wordt. Maar omdat ik hier nu al zo’n twee weken ben, ben ik daar ook al redelijk aan gewend.”

Volgende tegenstander
In de volgende ronde van het kwalificatietoernooi staat Hartono tegenover de Belgische Ysaline Bonaventure, de nummer 250 van de wereld. Hartono zelf staat op de 187e plaats van de wereldranglijst. De Belgische won haar eerste partij overtuigend van de Roemeense Mihaela Buzarnescu, de nummer 122 van de wereld. Het werd twee keer 6-2. “Ik heb al eens eerder tegen Bonaventure gespeeld. Dat was toen ook een flinke strijd, dus daar ga ik nu ook weer van uit”, besluit Hartono vanuit AustraliĆ«.

De tennisster uit Meppel moet drie partijen winnen om het hoofdtoernooi van de Australian Open te bereiken. Het is voor haar de allereerste keer dat ze een kwalificatietoernooi van een Grand Slam speelt. De volgende partij tegen Bonaventure is hoogstwaarschijnlijk morgen.

Foto Jan Willem Koopman