Nieuws

N851 tussen Rogat en Meppel dicht door wegwerkzaamheden

Van maandag 31 juli tot en met vrijdag 4 augustus 2023 is de weg N851 tussen Rogat en Meppel volledig afgesloten. Er komt een nieuwe laag asfalt op de weg, omdat deze toe is aan vervanging. Het verkeer kan een omleidingsroute volgen die met borden is aangegeven.

Aannemer BAM Infra gaat aan de slag op het gedeelte vanaf Oosteinde over de Kratonstraat/ Ingenieur C.F. Bekinkbaan en de Hoogeveenseweg, tot aan de rotonde Oosterbroekenweg/Hoogeveenseweg. De bestaande asfaltlaag wordt verwijderd. Er komt een nieuwe deklaag met nieuwe belijning en markeringen. Tijdens de werkzaamheden zorgen verkeersregelaars dat het verkeer veilig de omleidingsroute kan volgen.

Omleidingsroute
Tijdens de werkzaamheden wordt de weg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.

Inwoners van de wijk Oosterboer worden omgeleid via een omleidingsroute en kunnen gebruik maken van de rotonde Oosterbroekenweg/Hoogeveensweg. De Brandemaat/Hoogeveenseweg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Ezinge (Ambachtsweg) blijft bereikbaar via de oversteek Blankenstein. Blankenstein blijft gedurende de uitvoering bereikbaar via de A32. Onder ander het Isala Ziekenhuis en Noorderboog zijn bereikbaar via de paralelweg van de Hoogeveenseweg, de Provincialeweg.

Meer informatie
Op de website www.provincie.drenthe.nl/wegen van de provincie Drenthe is meer informatie te vinden.