Ondernemend

Elektrisch rijden in Meppel: een duurzame transitie

Commerciële partnerbijdrage

Waarschijnlijk is het jou ook niet ontgaan dat er steeds meer elektrische auto’s te zien zijn, zowel in de omgeving van Meppel als in de rest van Nederland. Met de komst van de elektrische auto’s lijken we een duurzame transitie te ondergaan. Welke voordelen elektrisch rijden met zich meebrengt en waarom het ook voor jou een geschikte optie zou kunnen zijn, vertellen we je hieronder.

Waarom elektrisch rijden een duurzamere optie is
Het grote voordeel dat elektrisch rijden met zich meebrengt, is het duurzame aspect. Dit komt doordat elektrische auto’s een stuk minder schadelijke stoffen uitstoten dan de ‘reguliere’ brandstofauto. Hierdoor rijden de elektrische auto’s een stuk schoner en dat is weer gunstig voor de aardbol. Wanneer je overstapt naar elektrisch rijden, draag je dus een steentje bij aan het milieu.

De vele andere voordelen van een elektrisch auto
Het is natuurlijk een enorm groot voordeel dat elektrische auto’s een duurzame keuze kunnen zijn. Toch kan het zijn dat dit niet het enige aspect is dat jou over doet halen om ook te gaan rijden in een stekkerauto. Er zitten namelijk nog meer voordelen verbonden aan een elektrische auto.
Zo word je bijvoorbeeld gestimuleerd vanuit de overheid om elektrisch te gaan rijden. Je hoeft namelijk tot en met 2024 geen wegenbelasting te betalen bij een volledig elektrische auto en dat is natuurlijk gunstig. Ondernemers die een zakelijke elektrische auto hebben, kunnen ook nog eens profiteren van een lagere bijtelling. 
Daarnaast is het rijcomfort van een elektrische wagen noemenswaardig. Een elektrische auto maakt namelijk bijna geen geluid, en dat is fijn als je wekelijks heel wat uurtjes op de weg door moet brengen. Bovendien hoef je bij een elektrische auto ook niet meer te schakelen – ook al zal dat in het begin nog wel even wennen zijn.

Ook elektrisch rijden?
Wil je de voordelen van een elektrische bolide zelf ontdekken? Dan kun je ervoor kiezen om een elektrische auto aan te schaffen, maar je kunt er ook voor kiezen om te leasen.  Een elektrische auto lease je al binnen een paar stappen, zodat jij razendsnel kunt genieten van jouw bolide. 
Bovendien brengt leasen ook een aantal voordelen met zich mee. We benoemden het net al, maar als je een elektrische auto gaat leasen, kun je profiteren van een lagere bijtelling. Bovendien heb je bij het leasen niet te maken met de aanschafkosten. Daarnaast kun je ook profiteren van fiscale voordelen, als je kiest voor financial lease. Wil je het aanbod wat betreft elektrische auto’s ontdekken en wil je meer informatie krijgen over het leasen zelf? Dan kun je een kijkje nemen op 123Lease.nl – Financial Lease.