Sport

Mooi veld presentatoren voor sportquiz in Herberg ‘t Plein

De sportquiz in Herberg ’t Plein is voor veel sportliefhebbers uit Meppel en wijde omgeving een evenement, waarnaar elk jaar met veel belangstelling wordt uitgekeken. Zij kunnen in de maand maart hun hart weer ophalen, want het draaiboek is definitief ingevuld. De voorronden staan gepland op de woensdagen 6, 13 en 20 maart. Op woensdag 27 maart is de finaleavond in het horeca-etablissement aan de Prinsengracht. Er wordt steeds om 20.30 uur begonnen en voor de winnaar wacht eeuwige roem.

Herbergier Jaap de Boer heeft weer een ‘mooi veld presentatoren’ vastgelegd. De openingsavond wordt gepresenteerd door Gio Lippens. Hij zette begin deze maand, na afloop van de wereldkampioenschappen veldrijden in Tsjechië, een punt achter zijn baan als sportverslaggever bij de NOS. Na 35 jaar dienstjaren, waarvan 31 als wielercommentator, gaat de inwoner van Steenwijk nu genieten van zijn pensioen.

Voor de tweede avond haalt De Boer de aanvoerder van PEC Zwolle, Bram van Polen, naar Meppel. Hij speelde afgelopen zondag, in de IJsselderby tegen Go Ahead Eagles, zijn 500ste wedstrijd voor de Zwollenaren. Van Polen wordt vergezeld door verslaggever Bert van Losser van RTV Oost.

Oud-tennisprof Jacco Eltingh presenteert de derde voorronde. Hij is inmiddels een vertrouwd gezicht in de herberg en zal het publiek ook dit jaar ongetwijfeld vermaken met mooie anekdotes uit zijn imposante carrière. Voor de finaleavond heeft sportverslaggever Sierd de Vos zijn medewerking toegezegd. De Ziggo-commentator staat bekend om zijn kennis van het Spaanse voetbal en de unieke stijl die hij als voetbalcommentator hanteert.

Een vast onderdeel van het evenement – voorafgaand aan de individuele quiz – is de strijd voor teams om de Bjorn Westera Trofee, ter nagedachtenis aan de veel te jong overleden Meppeler. Zijn goede vriend Abe Wolting verzorgt de presentatie.

De winnende ploeg wint een waardebon van 350 euro. Wie wil deelnemen aan de individuele quiz of met een team wil meedoen, kan zich opgeven aan de bar van Herberg ’t Plein aan de Prinsengracht of per mail: info@herberghetplein.nl

Tekst Flip Vellinga/foto Daan Prest