Sport

Zwaarbevochten zege van the Black Panthers

De dames van Rugbyclub the Black Panthers behaalden zondag een zwaar bevochten maar verdiende zege. In Leeuwarden werd het 0-14 tegen de Great Tryn.

Zoals verwacht werd het een gevecht tussen de scrummers. Beide teams beschikken over een sterke scrum en daarom werd op het middenveld het meest gestreden om balbezit. The Black Panthers, samenspelend met de Sneeks, hadden hele snelle lijnspeler. Toch wist Greate Tryn de hele eerste helft uitstekend te verdedigen. Kansen op een try waren en nauwelijks en daarom was de ruststand, vrij uitzonderlijk, 0-0.

In de 2e helft wisten ‘the Black Sneeks’ beter gebruik te maken van hun lijn. Na 5 minuten brak Anne van der Aa van de Sneeks door en scoorde. Black Panther Maureen Cnossen schoot de conversie vanuit een lastige hoek uitstekend raak. Toch bleef het een lastige wedstrijd waarbij de thuisploeg en de bezoekers elkaar weinig ruimte lieten. Goed verdedigen en snelle, harde tackles zorgden voor dat beide partijen er moeilijk doorheen kwam.

Halverwege de 2e helft was het opeens de prima spelende fullback Juul van Saltbommel van the Black Panthers die na een mooie aanval de bal kreeg en haar eerste try scoorde. Opnieuw Maureen Cnossen schoot ook deze conversie raak. Daarna werd het weer een hard gevecht, waarbij Greate Tryn vlak voor tijd over de achterlijn van de ploeg uit Meppel kwam. Uitstekend verdedigen van Maureen Cnossen voorkwam dat de bal de grond raakte. De laatste minuten bleven spannend, maar kansen kwamen er niet meer.

The Black Panthers stijgt hiermee weer naar de gedeelde 1e plaats in de competitie. 3 teams staan gelijk maar de Meppeler en Sneeker dames hebben met afstand het beste doelsaldo.