Regio

Midwinterhoornwandeling door het Reestdal

Op zondag 11 december klinken er midwinterhoorns vanaf bezoekerscentrum De Wheem door het Reestdal. De Ekelbloazers uit Zuidwolde en de Midwinterhoornblazers uit Hardenberg blazen op meerdere locaties op de midwinterhoorn en laten je genieten van deze eeuwenoude traditie tijdens je winterwandeling. Er zijn 2 verschillende routes uitgezet: een korte en een lange route. Langs de routes klinkt het mysterieuze geluid van de midwinterhoorns door het Reestdal. Jong en oud is welkom.

Voor of na je wandeling kun je bij de vuurkorven op het erf van De Wheem genieten van een heerlijke kop soep, een warme rookworst en een lekker glas Glühwein of heerlijke warme chocomelk en knieperties. Er zijn een aantal kramen op de deel van het bezoekerscentrum en er is live muziek. De vrijwilligers van Landschap Overijssel zetten zich samen in voor een gezellige wintermiddag.

Je kunt op 11 december starten bij de Wheem, Oud Avereest 22 Balkbrug, tussen 11.00 uur en 15.00 uur (lange wandeling tot 14.00 uur). De kosten zijn € 5, – per persoon, kinderen tot en met 12 jaar wandelen gratis mee. Als je donateur bent van Landschap Overijssel (+ gezinsleden op hetzelfde adres) of van één van de andere 12 Landschappen, dan kun je op vertoon van de donateurspas gratis mee.

RTV Meppel/foto Chantal Wachtmeester