Cultuur

Mevrouw Ogterop Producties ontvangt meerjarige subsidie van het Fonds Podiumkunsten

Mevrouw Ogterop Producties wordt van 2025 t/m 2028 ondersteund door het landelijke Fonds Podiumkunsten. Vandaag maakte het fonds haar besluit voor de meerjarige subsidies bekend. Het fonds prijst het gezelschap om haar hoogwaardig teksttheater in combinatie met de hoge uitvoeringskwaliteit. Dit leidt volgens het Fonds tot voorstellingen die getuigen van grote zeggingskracht.

Het is een prachtige erkenning voor het Meppeler gezelschap, dat in 2021 werd opgericht door Schouwburg Ogterop om een stimulans te geven aan de ontwikkeling van professioneel theater van Drentse bodem. De afgelopen jaren heeft het theatergezelschap zich op de kaart gezet met eigen producties die lokaal, in de provincie en op landelijke tournees zeer goed werden ontvangen en bezocht. De eigen signatuur die Mevrouw Ogterop met haar eerste drie producties heeft uitgedragen, is te danken aan onze inspirerende samenwerking met artistiek leider Lotte Dunselman.

Dunselman is verheugd over de uitslag van het fonds en kijkt er naar uit om nu met de ingediende plannen aan de slag te mogen gaan: “Ik ben ontzettend trots en blij dat het ons gelukt is en dat het Fonds dus ook vindt dat we goed bezig zijn. Met deze toezegging kunnen we de aankomende vier jaar verder bouwen aan het gezelschap, het nog steviger verankeren in Meppel, Drenthe en het hele land.”

Op 1 maart 2025 gaat Mevrouw Ogterop in première met de nieuwste voorstelling ‘De eeuwige jachtvelden’, die daarna door het hele land te zien is.

Meer informatie op mevrouwogterop.nl

Mevrouw Ogterop Producties/ foto Bart Grietens