Nieuws

Deze zomer kleinere terrassen in Meppel

Het verschilt per gemeente of horecaondernemers tijdens deze zomer toestemming krijgen om hun terras uit te breiden. Dat blijkt uit antwoorden van de gemeenten Assen, Emmen, Meppel, Hoogeveen en De Wolden op vragen die RTV Drenthe stelde over terrasverruiming. Meppel kiest voor kleinere terrassen.

Na het uitbreken van de coronapandemie in het begin van 2020 kregen horeca-uitbaters toestemming om hun terras tijdelijk te vergroten. Dat was om het geleden verlies enigszins goed te maken en om zoveel mogelijk gasten te verwelkomen met anderhalve meter afstand. Nu de horeca niet meer te maken heeft met verplichte sluitingstijden en bijna alle coronaregels zijn vervallen, besluit een aantal gemeenten om de verruiming teniet te doen.

Verruiming keert niet overal terug
Zo laat de gemeente Meppel weten dat de regeling niet meer terugkeert. Dat geldt ook voor Hoogeveen en De Wolden. “De terrassen mochten daar waar mogelijk uitbreiden, zodat ze hun reguliere aantal stoelen en tafels in ieder geval uit konden zetten. De extra ruimte is per 31 maart vervallen.” In Hoogeveen worden ondernemers wel uitgenodigd om vervolgafspraken te maken.

Emmen en Assen geven wel aan vanwege corona extra ruimte te geven aan horecaondernemers. “We hebben de horeca afgelopen zomer de mogelijkheid geboden om de terrassen te vergroten. Die situatie zullen we deze zomer handhaven”, laat Emmen weten. De gemeente Assen meldt dat de horeca meerjarig de ruimte krijgt om investeringen in hun terrassen te doen. “Zulke investeringen zijn niet lonend als de terrassen maar kort en tijdelijk mogen worden uitgebreid.”

Foto Leo de Harder (2021)